Sider

tirsdag 19. april 2011

Rød håndsøm

Ikke akkurat påskefarger, men... her forberedes påskens / vårens / sommerens håndsøm:Opplegget er Floral Lanterns fra Sue Daley Designs, direkte inspirert av et rødt og hvitt teppe som jeg fikk se på nært hold nylig! Plutselig kom samlingen med røde og hvite stoffer ut av esken sin. Bedre bilder og info om mønsteret finnes her:
Utfordringen nå er å holde fokus og holde seg til mønsteret. Når jeg sitter med disse formene mellom fingrene, legger de seg liksom i stadig nye kombinasjoner - så jeg tror kanskje at min Floral Lantern blir litt mindre enn det som står i mønsterpakken og at det i stedet kommer til noen søster-prosjekter her med litt annen layout.
Det er sånt som kan kalles inspirasjon, er det ikke? Ihvertfall tankeflukt...

Jeg var en av mange som fikk med meg inspirasjonsforedrag og kursdager med Sue Daley i forrige uke. (Jada.. og jeg fikk også med meg snurreskjæreplate, skjæremaler, pappmaler, nåler, lim, merkeblyant - alt som er kjekt å ha!)
Det var supert fra ende til annen! Inspirerende å oppleve damen, se teppene på ordentlig, se utstyret, mulighetene.... Mange har tatt bedre bilder og skrevet utførlig fra det hele, så jeg sier bare at alle tips og inntrykk var vel verdt å få med seg! Jeg legger spor til noen av dem, her og her...

Her er et relativt klart bilde av Sues lynraske fingre - med hjelpemidlene for English Paper Piecing for hånden (hun var så kjapp at det var vanskelig å knipe henne med utløseren).

Her er vertskapet, kurslæreren og et knippe tepper etter at det hele er vel i havn på lørdag ettermiddag. All ære til alle sammen!


Her hos meg er det den ikke-så-stille uken, her skal det quiltes til langt inn i helligdagene. Nedenfor er en smakebit fra forrige uke, Ocean Waves sydd av Anne S. J. fikk en tur ut i vårsola for fotografering.

Jeg skal nok få kjenne litt på vårlufta jeg også i dagene som kommer, innimellom quiltestingene.

mandag 11. april 2011

Inne i en stim

Av og til klumper det seg, og alt skjer på en gang. Kurs, for eksempel. Jeg har hatt en skikkelig inspirasjonshelg nå - Lørenskog Quilteklubb hadde besøk av Anne-Pia Godske Rasmussen, og det er en dame som har blikk for både form, funksjon og farge. Hun holdt kurs basert på modeller fra den nyeste boken sin. Smarte løsninger og lekre detaljer, både på produktene og i trinn-for-trinn-beskrivelsene... Jeg hadde en målsetting om å sy en liten ting eller to, men etter at hun hadde gjennomgått alle modellene hun hadde med og vist finessene, hadde jeg lyst til å sy ALT! Jeg ble ferdig med en ting - mappe til systashet vi trenger - se bare den nydelige knappen!!
Her er litt av det hun hadde med av fristelser.
Det var denne helgen.

Forrige helg var det sy-sammen-lørdag igjen - teppeaksjonen var på dagsorden i quilteklubben. Folk hadde vært produktive siden sist. Her er Hanne med sitt grønne opplegg fiks ferdig og et oransje under planlegging:
Her er ferdige batikk-pannekaker til det opplegget som ble startet på forrige sy-sammen-lørdag (se tidligere innlegg):
Og slik blir det seende ut når de sys sammen:
Her er litt mer blokksying av batikk-restene fra opplegget over. Mer om det senere, det ligger blokker i hauger hos meg og venter på en god sortering!!
Noen har laget et kjempekult teppe med rever og kaniner, høner og kyllinger:
Og så da?

Det blir mer kurs denne uka. Kathrines Quilte Stue har invitert Sue Daley og frister med søm over papp og masse tips og triks å lære. Jeg gleder meg!

Innimellom det da?

Jo... kurser litt selv. Syr lapper sammen til store ting og små ting. Skriver oppskrifter (skal vise senere).

Quilter jevnt og trutt. Her er en smakebit - A Kitten Tale, sydd av Unni N.

Detalj:
Og Vintage Valentine fiks ferdig. Sydd av Unni N. den også.
Detalj:
Noe sier meg at våren er her, både ute og i stoffverdenen! Sola skinner, snøen er snart borte. Fargene spretter fram ute og tyter ut av stoffeskene inne! Kan det bli bedre?